Philemon älskar att vara innanför min tröja... så nu vet ni varför praktiskt taget alla mina tröjor är så säckiga framtill. Just nu sitter han och tvättar sig, vilket betyder att han snart skall rulla ihop sig och sova... och det är ju bra, för då håller han inte på och älskar med min arm medan jag försöker skriva det här. Belle sover i sängen, troligen rätt trött efter dagens äventyr - vi har varit i Kristinehamn och dels uträttat några viktiga ärenden, dels tittat på djurhemmets nya tomt och dels hälsat på uppe på djurhemmet i Barrliden. Och där finns Thomas, som älskar Belle - och hon älskar honom! Det är hjärtevärmande att se dem tillsammans.

Annars har jag hållit mig hemmavid, eftersom mamma inte mår bra idag. Hon har varit illamående och inte kunnat äta, och det fungerar liksom inte för en diabetiker att hoppa över måltider... särskilt inte som hon också tar många olika mediciner, vilket kräver att magen inte är tom. Jag löste det genom att bjuda på soppa, och sedan bäddade jag ner henne rätt tidigt eftersom hon var så väldigt trött, stackaren. Något restaurangbesök med vännerna i Djurskyddet blev det alltså inte i kväll, och det var visserligen synd men något man måste ta med jämnmod när man lever med sjukdom. Vi får besöka Träslottet vid något annat tillfälle i stället! Det står ju där det står, och vad jag förstår är det ett populärt ställe så det lär inte slå igen.

Nu skall jag ordna lite te åt mig, krypa upp i läderfåtöljen och läsa en stund innan jag också kryper i säng. I morgon hoppas jag kunna ordna med adventspyntet - skall bli mysigt att få upp ljusstakar och stjärnor i fönstren, eftersom det är så mörkt ute större delen av dygnet.