Måndag kväll 


Blir inte långrandig i kväll, för jag har ledsamt nog en intensiv migränunge ovanför och inuti vänster ögonhåla och skall krypa till sängs så snart smärtlindringen börjar fungera. Men jag vill i alla fall berätta att jag fick tag i verkstadskillen och han lovade inte bara att fixa felen på min bil utan även att jag kan få jobbet gjort nu och betala när jag får pensionen. Vilken service! Det betyder att jag kan få skifta däck redan nu, och minska risken att råka ut för svart is... i morse var marken vit av frost överallt, och jag kände hur halt det var, så jag vill vara så försiktig jag kan. Tanken är nämligen att Maria och jag skall åka till Stockholm på söndag och delta i alla själars-mässan... jag som altartjänare och Maria som kyrkvärd. Kyrkoherden i Stockholm sponsrar med bensinen för att göra det möjligt, och kanske skulle jag även hinna besöka mammas och pappas grav för att tända ljus om trafiken tillåter. De bygger ju om Slussen just nu, men jag kan köra Hammarbyleden och komma runt problemet... skall fundera på saken, och se hur det ser ut när jag väl är i sta'n.

Dagen har varit fin med blå himmel och solsken, så Belle, Miri och jag har haft trevliga promenader. På eftermiddagen åkte vi ner till ICA och postade ett brev till Mia - ja, jag tog faktiskt bilen eftersom jag också skulle slänga en del skräp i återvinningscontainrarna. Det är ingen enkel sak att bära en massa kassar samtidigt som man skall handskas med två ivriga iggisar som drar i sina koppel! Mötte Nina, som var rejält förkyld, stackaren... men hon behövde ingen hjälp med Felix idag, hade kanske hjälp av någon granne med den saken, och vid det här laget har säkert Kari kommit hem från sin helgresa. 

Väl hemma igen plockade jag fram helgskinkan jag hade köpt när jag fick min pension, och som stått att tina i kylskåpet ett drygt dygn, och griljerade den. Gissa om det doftade jul i huset efter en stund! Fast egentligen är det ju senap det doftar... man har bara kommit att förknippa doften av griljerad skinka med just julmat. Någon tyckte att jag var väl tidigt ute, men ärligt talat struntar jag i konventionerna för jag längtade efter just "julskinka" och kan tänka mig ett dussin olika sätt att servera den. Men först skall den "stå till sig" i kylen över natten - den är godast när den är kall. Så till middag åt jag annat, det var gott det också. 

Funderar på att ligga lågt i några dagar för att få skriva några brev och studera i lugn och ro utan att distraheras av telefonen och datorn. Om jag kan. För säkerhets skull har jag lagt ut en blänkare på FB om mina planer... senaste gången jag var tyst en hel dag, hörde flera vänner av sig och var oroliga! Men allt är bra med oss, jag behöver bara få koncentrera mig. Men jag kanske bloggar, om jag får något speciellt i tankarna. Det visar sig.

Hoppas tabletterna tar snart...!