Måndag förmiddag

Medan vi var i Skärva i lördags, plockade jag ihop mössa, huvudband (ett sådant där som täcker pannan och öronen) och vantar och la i den väska där vi förvarar våra mobiler, nycklar, dricka m.m. medan vi jobbar med rensningen. Det var en reflex, kanske för att jag hade känt mig lite kall om fingrarna någon kväll när vi var ute och nattkissade alla hundarna (ja, även valparna går med nu). Idag, när jag tog ut damerna på första prommisen för min del - själva har de ju varit ute en gång tidigare, för Michelle rastar dem alltid innan hon åker till jobbet - upptäckte jag att frosten hade lagt sig överallt. Och solen värmer inte längre, troligen för att den står för lågt. Man märker verkligen att vi närmar oss vintersolståndet! Visste du förresten att det är därför vi firar St. Lucia den 13 december? Det var nämligen då vintersolståndet inföll när seden uppstod... nu ligger årets kortaste och mörkaste dygn längre fram i december, den 21:a.

Hur som helst fick frosten mig att inse något jag förbisett. Inte kan jag köra min bil när jag skall till Gullspång och delta i slutbesiktningen samt lämna nycklarna: jag har ju sommardäck på bilen... och vinterdäcken ligger - förstås - kvar i källarförrådet i Skärva. Måste tänka, men har ju gott om tid till det... så det är ingen ko på isen.

Idag har jag fått min pension, så om en liten stund skall jag betala månadens räkningar. Numera får jag allihop som e-faktura eller e-post, vilket gör det hela mycket enkelt... åh, apropå det, så pekade Michelle ut en rolig detalj under vår kvällspromenad igår: vi stannade vid en port på Karlfeldtsgatan (tillhör också Hembla) och hon visade mig att de lägenheter som har renoverats och därmed har säkerhetsdörrar, har en egen brevlåda på väggen utanför dörren (alltså, i trapphuset)! Kändes faktiskt mysigt att tänka på att jag får fortsätta att ha en brevlåda, men inomhus så att jag inte behöver klä på mig ytterkläder för att hämta posten. Dessutom slipper jag Miris skällande... hon och Hedda går igång när posten dimper ner på hallgolvet här hos Michelle. De är lite för vaktiga mot ljud i trapphuset... så jag skall ha ett tjockt draperi innanför ytterdörren, samt förstås träna Miri att bli mindre ljudkänslig.

Och när man talar om trollen... nu kom posten, och med var ett stort brev till mig innehållande de två vinsterna från katten Mimmis senaste auktion! Jag vann en jättefin rosa sjal med katter på samt en gul kattreflex, kan jag berätta *glad*.

Back to order, class. Har kommit på att jag måste göra ytterligare en lista kopplad till flytten: sådant jag har slängt i Skärva (för att de var i dåligt skick), men som behövs här i Västerås. En ny dammsugare är redan ordnad, men jag kommer att behöva ett nytt sopset, en långskaftad swiffer, ett våffeljärn, en ny kockkniv och lite andra saker. Dessutom misstänker jag, som jag tror att jag har skrivit tidigare, att jag behöver ordna förvaring... kanske en garderob (finns bara en enda på planritningen), en smal byrå och en spegel till hallen samt en metallhylla i duschen (att ställa schampo, duschtvål, scrub m.m. på) i badrummet.

Hoppas att det finns krokar i både hallen och badrummet, för jag vill inte göra hål i några väggar! Det räcker med att behöva ordna upphängningar till de tavlor jag vill ha i sovrummet och vardagsrummet... samt väggklocka i köket. En annan sak jag hoppas på är att det finns persienner i vardagsrummet i alla fall... annars blir jag tvungen att ordna den detaljen också, eftersom jag inte vill behöva dra för gardinerna när solen lyser in som mest - det är inte juste mot Robin. Nåja, de där detaljerna skall jag kolla upp på tisdag, då vi släpps in i lägenheten för att mäta, ta fotografier och planera.

Det känns som om jag har något mer att säga... men jag minns inte vad det var. Såg faktiskt en intressant onlineföreläsning om demensutredningar igår och gjorde ett test på tjugo minuter som gick både bra och dåligt; jag klarade av själva innehållet i momenten, men föll igenom totalt på hastigheten i dem. Å andra sidan vet jag ju redan att jag är en långsam varelse, så det kom inte som någon överraskning.

Hade en väldigt jobbig (och talande) dröm i natt, men vill inte skriva om den eftersom den handlade om folk som existerar i sinnevärlden, och som agerade på ett mycket negativt sätt... allt jag vill notera för mitt eget minne är att den handlade om att Miri blev förnedrad.