Måndagskväll  

När jag i förra veckan bloggade om det där mötet, skrev jag aldrig vad det gällde... men det var en trevlig kvinna från ABF som hjälpte oss (eller, ja, jag var ju inte där just vid det tillfället) att starta en cirkel i kontemplativt målande. Eftersom jag, som sagt, inte var där valde mina vänner målarbok åt mig och idag fick jag den: en underbar bok med titeln "Fyra årstider". Vadan ABF:s engagemang? kanske ni undrar. Svaret är att de var med på det stora bomöte vi hade här i området för en tid sedan, och när de presenterade ett litet urval av sina cirkelförslag var vi flera som kom att fastna för just den cirkel som gick ut på att man samlas och fikar, målar och kopplar av tillsammans... så det var därför hon kom i förra veckan, och hade med sig målarböcker åt oss allihopa. Hittills är vi fem grannar som har hakat på cirkeln, och till min stora glädje vill Alex vara med... allt som handlar om kreativitet fascinerar henne, och just målande hjälper henne att trots sina diagnoser klara av att sitta stilla en längre stund, så den här cirkeln är perfekt för henne. Och för mig, som nu har möjligheten att vara social och ändå kunna vila huvudet. Ser verkligen fram emot cirkelkvällarna!

Ja, just det, ja... vi har dessutom fått en lokal av hyresvärden, som vi nu skall inreda och använda till lite av varje: möten, trivselkvällar och sådant som t.ex. cirklar. Alex har målat en så härlig skylt, som vi skall sätta på dörren, och jag har lovat donera porslin m.m. för sådant har jag mer än jag behöver av. Själv har jag inte sett lokalen än, men den är säkert bra och kommer att bli jättetrevlig när vi gjort i ordning den...Skrivet senare samma kväll:

Det har gått rätt bra att avsluta viloveckan, trots att sista dagen (d.v.s. igår söndag) kom att bli en eländig migrändag... jag har tagit det lugnt, dock inte sovit utan halvlegat i soffan eftersom jag har blivit förkyld och är alldeles täppt i näsan (och bihålorna). Alex och Daniel erbjöd sig att ta hand om Belle några timmar så att den stackaren skulle få uppleva något mer aktivt än en soffliggande matte, och nu sover hon lugnt här efter att ha fått busa lite med dem. Sedan fick jag en hel drös med foton på henne via Messenger... på somliga är hon bedårande söt, på andra direkt knasig - hihi! Men det är liksom iggyn i ett nötskal...

I morgon hoppas jag må bra nog för att köra ute de där kartongerna till förrådet i alla fall... men först skall vi sova gott.