Natten mellan fredag och lördag   

Den sista halvtimmen av nattvakan, stunden innan det är dags att väcka mamma och hjälpa henne komma i ordning i tid för att bli hämtad av taxi, har jag ungefär samma rutin: jag bäddar till min säng så att den ser riktigt inbjudande ut, fyller vattentanken till CPAP:en, delar upp djuren - Belle och rexarna på min sida av huset, husisarna på mammas sida - och ger dem frukost i vardera köket samt tar min morgonmedicin. Dessutom går jag runt och släcker de lampor som varit tända under natten, så att de enda som lyser är den i mammas hall och utebelysningen vid rampen... för när taxin kommer, brukar jag längta i säng och vill inte ha något kvar att bestyra innan jag kan gå och lägga mig. Särskilt nätter som denna, när jag är väldigt trött och inte mår bra psykiskt, behöver jag att rutinerna går smidigt... vid sådana här tillfällen är jag nämligen inte bara extra stresskänslig utan också extra glömsk, och jag vill inte råka ut för att jag plötsligt, just som jag har gonat ner mig i sängen, kommer ihåg något som skulle ha gjorts.

Ute är det ljust nu, fåglarna har sjungit i flera timmar och jag kan se hur vinden får träd-kronorna att vaja på andra sidan vägen. Läste på FB i natt att de hade fått kvarliggande snö i Kristinehamn, men här har det lyckligtvis bara regnat... jag vill inte ha fler bakslag i vädret nu, när gullvivorna precis slår ut och kungsliljan blommar som bäst. Skogsbacken bakom huset är översållad av vitsippor, björkarna har musöron och det är knopp i alla träd och buskar... regn säger jag inget om, för så här års behöver naturen mycket vatten, men snö - nej tack!

Ser fram emot att ha helg några dagar. Det fina med helger är att man inte kan få några räkningar med posten och att telefonen inte bringar oro eller bekymmer... veckan har varit väldigt jobbig, eftersom jag plötsligt fick två lika stora och lika akuta ekonomiska problem att försöka lösa och sedan, när en okänd välgörare som läste om min panik på FB ryckte in och hjälpte mig, upptäckte ett tredje lika akut problem. Nu har jag löst de två första med hjälp av min godhjärtade räddare i nöden... och under helgen tänker jag ta ledigt från det tredje, som får bli nästa veckas orosmoln men inte skall få störa de här två dagarna jag har framför mig. På måndag skall jag också äntligen få bilen lagad så att jag kan besikta om den... det har jag väntat länge på. 

Har ingen ro att blogga, och får ingen ordning på tankarna... så jag får återkomma med mer prat en annan gång. Nu är det dags att väcka mamma.