Lördag, Sveriges nationaldag 


Varje kväll hela den gångna veckan har jag vid läggdags tänt ett av mina böneljus och låtit det brinna natten igenom. Var inte oroliga, det står så att det inte kan fatta eld i någonting och inget av djuren når det! Så ber jag, alltid samma lilla bön, om Guds stöd och helande till Nina. Hennes njurar sviktar efter alla tuffa mediciner hon måste ta, och jag vet bara alltför väl vad det innebär... så jag ber intensivt för henne, både att hon skall få hjälp och att hon klarar av att ta emot den även om det innebär inläggning på KSS. Nina vill, av fullt förståeliga skäl, inte ligga på sjukhus... men som jag sa till henne idag är det Guds vilja och inte hennes som gäller om hon skall kunna ta emot hans läkedom.

Nu i kväll har jag dessutom tänt en rökelsesticka med myrra i förhoppningen att det skall göra min bön mer koncentrerad. Tyvärr hittade jag inte min fina rökelsebricka i mörkt trä... men den skall förstås finnas någonstans i lägenheten, jag vet bara inte var just nu. Så jag löste det på ett annat, lika tryggt sätt. 

Oavsett någonting annat, har jag äntligen börjat virka igen (har inte virkat sedan i Västerås i höstas)! Vi satt tillsammans (med säkerhetsavstånd mellan oss, förstås) på Alex' och Daniels uteplats, Maria var med och vi hade grillat (kött, tomater, baconlindad lök m.m. samt en sagolikt god potatisgratäng) för att fira nationaldagen... och jag hade ont i huvudet, men kunde inte ta någon tablett eftersom det gått för kort tid sedan den förra, så i stället hämtade jag garn och en virknål och satte mig att virka i "mitt" hörn (där deras husvägg möter planket mellan deras och Marias uteplatser) medan Belle och Miri sov tätt intill mig. De hade ätit sin egen mat precis innan vi satte oss till bords, så de var mätta och nöjda med tillvaron. Hur som helst började Alex också att virka, och efter ett tag sa hon att hon skulle vilja virka en nallebjörn men inte fick till själva kroppen (ett rakt stycke som skulle sys ihop som en cylinder)... så jag la undan min virkning och började virka med hennes garn så att nallen får samma färg och yta över hela kroppen. Är inte riktigt klar än, men det är inte många varv kvar innan det går att göra en knubbig liten kropp av stycket... skall bli riktigt roligt att se henne göra resten och sätta ihop den lilla nallen! Och själv tänker jag fortsätta med min egen virkning - en regnbågsgrytlapp som jag tänker behålla. Mina börjar bli alltför slitna och har fått gå igenom lite för många tvättar... det är dags att pensionera dem och göra nya, så nu jag har ett lagom litet projekt och virkar i min egen takt.