Sedan igår morse är mamma inlagd på sjukhus igen p.g.a. andningssvårigheter och alltför mycket vätska i kroppen. Ambulansen tog henne förstås till KSS, där hon hamnade på MAVA och blev föremål för intensiv avvätskning - från 108 kg till 105 på ett dygn! Idag har hon dock flyttats till Mariestads sjukhus, och där skall avvätskningen fortsätta ett tag till, samtidigt som hon får syretillförsel och skall vila efter gårdagens kroppsstress. Det tar på kroppen att gå igenom en så tuff behandling.

Så vårt planerande adventande blev tyvärr inte av, vilket först gjorde mig ledsen. Igår hade jag oväntat svårt att ta att vi inte fick ägna dagen åt att ställa ut ljusstakar och hänga upp stjärnor i fönstren, men nu har besvikelsen lagt sig lite grand och jag har börjat dona med det på egen hand. Adventsfikat med glögg och lussebullar väntar jag dock med till hon är hemma igen! 

 

Lingonkrans på min ytterdörr

Dagens besök i Gullspång för att delta i Skyltsöndagen gjorde Belle och jag själva, och det var mycket trevligt. Den stora torggranen var på plats och lyste så fint, det fanns fler torgstånd än förra året och mycket folk var i farten - inte minst tomteparaden med säkert ett 50-tal barn, som lyste upp lika bra som julskyltningen och adventsbelysningen. Belle fick korv två gånger hos Lions, vilket hon säkert uppskattade, och själv tog jag glögg bägge gångerna så nu är jag lite sträv i munnen... men gott var det! Och så hände det där som aldrig någonsin har hänt mig förut. Amnehärads hembygdsförening hade sitt traditionella lotteri, där vi brukar ta minst en lott vardera, så jag tog förstås en lott även i år... OCH VANN HÖGSTA VINSTEN! *stora ögon* Ett ICA presentkort på 150 kronor gick jag och vann bara så där... ärligt talat är jag fortfarande häpen, men förstås väldigt glad eftersom vi kommer att ha stor glädje och nytta av det. Så när jag kom hem var jag förstås tvungen att ringa mamma direkt och berätta vad som hänt *skrattar*. 

I övrigt promenerade Belle och jag runt och tittade i skyltfönster, beundrade försäljningen runt torget (och köpte lussebullar av en skolklass - garanterat hembakt, vilket jag gillar) och pratade med folk. När man bor så här, träffar man en sådan här dag garanterat på folk man känner... fast jag pratade med en hel del obekanta också, eftersom Belle i sin randiga tröja alltid väcker uppmärksamhet hos både barn och vuxna. Och eftersom hon älskar människor blir ju kontakten i regel mycket trevlig! 

Nu håller jag på att elda upp värme i huset (det var bara +14,8 grader inomhus när vi kom hem, och några minusgrader utomhus) och sedan skall jag fortsätta göra adventsfint i bägge lägenheterna. Så är det lite extra mysigt när mamma får komma hem från sjukhuset...


GLAD FÖRSTA ADVENT!

Ledordet denna första adventssöndag är:

URSKILLNINGSFÖRMÅGA