Sen lördagskväll 

Jag vet, det låter inte klokt efter en vecka av mest sovande... men jag börjar känna mig smått stressad. Varför? För att min vilovecka, min retreat, är över efter i morgon. Och vid det här laget har jag insett att jag borde ha givit mig själv två veckor... för det är först nu jag börjar känna mig redo att ta itu med de där sakerna jag vill göra: framför allt att ställa fram utemöblerna och mäta upp odlingslotten (lännet, som de säger här) på min uteplats så att jag kan köpa impregnerat virke och bygga en ram runt den, täcka botten med markduk och fylla alltsammans med fräsch jord. Ramen skall framför allt skydda mina odlingar från diverse maskinförsedda marodörer - förra sommaren fick jag ju, som du kanske minns, nästan alla mina jordgubbsplantor förstörda för att en inhyrd trädgårdsmästare (mästare - ha!) körde åkgräsklipparen rakt över dem, trots att de fanns inne på min uteplats. Han klippte sönder häcken också... det skall inte få hända i år, jag tänker ringa hyresvärden och undanbe mig någon som helst hjälp med trädgårdsarbetet denna sommar. Det som finns på min uteplats sköter jag helst själv! Pallkragarna behöver också ny jord, förresten. I år skall jag framför allt satsa på potatis, gul lök och härdiga tomater i dem, medan jag har tänkt ha blommor (bl.a. pelargoner, som är en av mina älsklingsblommor) och kryddväxter i lännet. Skall bli så roligt att få börja odlingssäsongen!  

En annan sak som behöver göras är att städa i förrådet och ställa dit en mängd kartonger av olika storlekar som nu belamrar mitt sovrum. De innehåller bl.a. fotoalbum, inramade foton och annat som Perry hittat i huset och tagit hit, och som jag inte har vare sig tid eller ork att gå igenom just nu. Måste förresten tala med syskonen om alla fotoalbumen... de kanske vill ha foton, de också? Det hamdlar ju om samlingar från både vår barndom och från mammas och pappas släkter, så där finns många minnen samlade från minst fyra-fem generationers liv. Och där finns foton tillhöriga släktforskningen... foton på platser och människor som inte vi själva kände, men som tillhör vår bakgrundshistoria.

När alla kartongerna är väck, skall golven storstädas. Jag har börjat drömma om att få råd med en extremt tystgående dammsugare, så att jag kan städa när jag mår som bäst och orkar mest - vilket oftast är nattetid. Michelle har tipsat om en som tydligen är bra, och som ibland finns på rea för strax under tusenlappen (vilket betyder att den i vanliga fall kostar flera tusen) och som jag kanske kunde spara till... för det priset bör den ju vara hållbar, tänker jag, och då är det en investering som betalar sig på sikt.

En tredje sak jag planerar är att mäta upp en hörna av Marias uteplats och bygga henne en "pallkrage" av impregnerat virke som hon kan plantera i. Hon har en av huslängans allra minsta uteplatser, så det gäller att tänka till... men jag tror att jag har löst problemet, om hon har råd att köpa tre balkonglådor också. Det finns ju åtskilligt man kan odla i balkonglåda, och hon har ett fint plank som vind- och insynsskydd där det går alldeles utmärkt att hänga balkonglådor. 

Sist, men inte minst, har jag börjat plocka fram mina gamla målargrejor. D.v.s. lådan med akrylfärgerna och penslarna m.m. En duk har jag, den gav mig Alex för ganska länge sedan, och fler kan jag köpa billigt på Dollarstore. Hittar jag bara mina allra finaste konstnärspenslar också - de jag använde på den tiden jag skrev ikoner (ja, man målar inte ikoner - man skriver dem; det är som att kopiera gamla handskrifter fast i bild i stället för text) - skall jag nog komma igång med målandet igen. Det var alldeles för länge sedan, och jag har flera motiv i huvudet som jag vill fästa på duk...

Än så länge har dock ingenting av vikt hänt - jag fortsätter att vara trött och sova mycket. Blodsockret blir dock allt bättre! Och sockersuget har minskat. Jag mår betydligt bättre efter den här veckan, helt enkelt - men hur behåller jag den känslan?