När ens hundtik plötsligt blir skendräktig för att hon har "förälskat" sig i ett gosedjur, samtidigt som ens hankatt blir pilsk och vill älska med ens arm i tid och otid, känner man sig lite hjälplös som matte. Jag menar, nog för att jag vet att mina djur har sexuella känslor, och respekterar det - men hur hanterar jag det? Belle tar ut sina känslor på sitt gosedjur, så hon behöver ingen annan hjälp än distraktion när vi promenerar... men Philemon har bestämt sig för att uppvakta min vänstra arm, och det gör rätt ont när han biter "nacktag" i min handled och sedan trampar ivrigt på min arm med klorna ute. Som han gör just nu, medan jag skriver detta. Det blir liksom lite svårt att koncentrera sig, och jag är inte riktigt säker på att texten blir begriplig...?

 

Belles "valp"

Fast det värsta är att Belle piper och gnyr mest hela tiden, samtidigt som Philemon jam-skriker åt mig. Höga ljud är helt enkelt inte "min grej", om man säger så. Det ger mig rejäl huvudvärk och stressar mig. Så jag har försökt hålla mig lite rörligare än vanligt idag. Till att börja med eldade jag upp värme och varmvatten redan på tidiga eftermiddagen, eftersom hemtjänst skulle hjälpa mamma att duscha (det gör de varje torsdag, ibland här hemma och ibland på Amnegården)... och det gjorde jag så bra att jag sedan fick gå ner i källaren och hämta upp en sval t-shirt från torklinan att bära istället för den jag haft tidigare, eftersom det blev för varmt. Puh! Vi brukar aldrig ha mer än max +20 grader i rummen, men nu var det +23... 

Sedan tog jag itu med att röja i mammas vardagsrum, så att där skall kunna julpyntas. Den byrå som hon haft framför fönstret flyttades in till mig, och istället flyttade hennes gamla Singer trampsymaskin in till henne och fick en vacker julduk över sig (själva symaskinen är nedfälld i sybordet när den inte används). Byrån hamnade i ett rum jag just nu använder som förråd - för där symaskinen stod har jag nu placerat en inomhusbur till Belle, som jag inrett med filtar och sedan täckt över så att den blir ett bra ställe för henne att "gömma" sig då husisarna blir för jobbiga för hennes smak. Hon är ju lite smårädd för dem, så hon kan behöva en grotta att dra sig tillbaka i emellanåt. Och där boade hon snabbt in sig med sin "valp":

 

Belle med sin "valp" i nya buren

Fast det tog förstås ett tag innan Philemon insåg att buren inte var hans *skrattar*. Han tog det som självklart att det mysiga "huset" var till för honom, så han gav mig en uppskattande blick som sa att "tack skall du ha - men det hade gått bra med något betydligt mindre, det här är lite stort för mig". Så Belle fick vackert vänta till han lämnade plats åt henne. Undrar dock om de inte snart ligger där tillsammans? 

I morgon hoppas jag vara pigg nog att ta en vända till Odenslunds återvinningsstation med ett antal kassar plast, metall och tidningar samt en säck brännbart. Sedan åker troligen mamma och jag till Kristinehamn... jag är nyfiken på hur arbetet artar sig med Djurskyddets tomt på Stampbrogatan, och på kvällen är det "julmiddag" för medlemmarna i restaurangen Träslottet. Skall bli mycket trevligt, tycker vi!

Kan någon fatta att det är första advent på söndag?!?